Cena Brněnského draka 11.dubna 2015

14.04.2015 16:03

Plavecký klub Krokodýl Brno pořádá tyto závody nově na padesátimetrovém bazénu za Lužánkami a pro naše plavce to byla opět příležitost závodit  na dlouhém bazénu a porovnat časy se zaplavanými výkony na padesátce v Hradci Králové před 14 dny.

Musím říct, že jsem nebyla spokojená. Toleruji a nehodnotím výkony Báry Pražákové a Honzy Vinklera, kteří byli téměř měsíc nemocni. A co ostatní? Někteří si udělali 5-6 denní velikonoční volno od tréninku- jaké potom chtějí podat výkony?  Předpokládám, že rodiče  se od svých dětí moc nedozvědí, proto posílám procentové vyhodnocení jednotlivých startů vzhledem k osobním rekordům. 

Jediné osobáky si zaplavala Natálka Stránská na 100 znak a 200 prsa, doufám, že ji to povzbudí do dalších závodů. 

Ondra Krňávek sice získal bronzovou medaili na 100 znak, ale to pouze proto, že plavali pouze tři starší dorostenci, stejně tak Bára Pražáková  na 200 motýl starší žákyně.

Závody se kromě jiných disciplin plavaly jako kraulový čtyřboj 50-100-200-400 m. Adam Vágner se umístil celkově na 2. místě v kategorii mladších dorostenců a vyplaval si 1.místo ve svých disciplinách 200 a 100 motýl a 3. místo na 50 volný způsob.

Pro dorostence jsou závody na padesátce jedinou možnou kvalifikací na mistrovství ČR dorostu, takže mají další příležitost pouze  na Českém poháru v Pardubicích  a Praze.

Starší žactvo má Mistrovství republiky a olympiádu dětí také  na padesátimetrovém bazénu. Takže je potřeba naučit se i na dlouhém bazénu závodit naplno a ne závody pouze odplavat !

                                                                                                R.Ei 

Zpět